Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЯК ГОВОРИТИ З ДІТЬМИ ПРО ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ?

Дата: 01.12.2023 15:11
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Дібрати правильні слова допоможе дитяча психологиня Світлана РОЙЗ у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Людей із наслідками важких травм та інвалідністю ми зустрічаємо ледь не щодня. Це складна тема для розмови з дитиною, і нам, можливо, хотілося б її уникнути, але говорити про це важливо.

По-перше, щоби підготувати дитину до такої зустрічі (її може налякати те, чого вона не розуміє); по-друге, аби проявити повагу.

Перед тим, як почати розмову з дитиною, усвідомте власні почуття. Лише тоді ви зможете допомогти усвідомити їх дитині. Відчувати страх чи біль, ніяковіти – це нормально і для дорослих.

Дійте навипередки. Починайте говорити з дітьми про людей з інвалідністю до того, як вони почнуть ставити питання безпосередньо людям з інвалідністю. Ризик опинитися в незручній ситуації буде меншим, якщо ви почнете говорити з дитиною заздалегідь.

Для дитини до 7 років цілком природно питання про щось уголос та бути безпосередньою у реакціях. Насправді краще, якщо дитина запитає про те, що для неї незрозуміло, ніж нафантазує.

Пояснюйте зрозумілою для дитини мовою. Розкажіть, що таке протез і як він допомагає людині. Можете показати на прикладі іграшки.

Розроблено у партнерстві з UNICEF Ukraine.

Більше інформації: https://www.facebook.com/howareu.program/posts/pfbid021PYPe4UFP6RGoWUXw8Uqcd2Y6J7Z8zjfnKyXPgDPF3zHK8nbkYzNwd8fezddY3gpl

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь