Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

У Бочечківській громаді організована та проведена зустріч з регіональним координатором по Сумській області проєкту: "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату" Діаною Глобенко

Дата: 04.07.2024 13:38
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Тимчасове влаштування у менш стресове оточення дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах і про, яких з тих чи інших причин не можуть піклуватися рідні батьки дає можливість застосувати індивідуальний підхід до виховання й реабілітації, а також відповідає кращим світовим практикам догляду за дитиною.

          З метою створення патронатних сімей у Бочечківській громаді організована та проведена зустріч з регіональним координатором по Сумській області проєкту: "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату" Діаною Глобенко.

          Проєкт впроваджується в громадах Сумщини – Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з міжнародним благодійним фондом «Партнерство «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики, Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною сервісною службою України, службами у справах дітей в громадах, ОВА, Центрами надання соціальних послуг, регіональними центрами соціальних служб, неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.

          Координаторка проєкту Діана Глобенко розповіла про основні завдання проєкту. Інформувала про заходи в інтересах дитини, її потреби, сім’ю як найкраще середовище для гармонійного розвитку дитини, ознайомила з аналізом стану та потреб дітей в громаді, чисельністю та станом дітей, які перебувають у закладах інституційного догляду; зауважила на сприянні розвитку в територіальній громаді послуг патронату над дитиною, покращення їх якості для забезпечення доступності для вразливих сімей з дітьми, як альтернативи інтернатним закладам.

До розмови долучилися керівництво громади в особі першого заступника сільського голови Віктора СИТНИКОВА та представники різних служб громади.

Начальник відділу-служби у справах дітей Світлана Граченко ознайомила присутніх із ситуацією в громаді та потребами у створенні та функціонуванні патронатних сімей.

          В свою чергу Віктор СИТНИКОВ наголосив, що громада зацікавлена в реалізації заходів - навчальні заходи, інформаційні кампанії, психологічна підтримка, надання допомоги родинам, що сприятимуть розвитку послуги патронату над дитиною в Бочечківській громаді.

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь