Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Дата: 13.09.2024 10:07
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

 

«МИ СТОЇМО НА ЗАХИСТІ  ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ ПОВИННІ БУТИ РІВНИМИ У ПРАВАХ З РОБОТОДАВЦЯМИ, ТОМУ ЗАРПЛАТІ У КОНВЕРТІ» - НІ!

Антикорупційний номер цілодобової телефонної лінії сервісу «Пульс»

Державної податкової служби України: 0800-501-007

 

Платники податків Конотопщини  сплатили до місцевих бюджетів  майже 867,0 млн гривень податкових платежів

У період дії воєнного стану сплата податків є важливою складовою економічного фронту, коли кожен громадянин свідомо сплачуючи податки,  фінансово підтримує Україну та її Збройні сили у нелегкий час. За інформацією управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Сумській області платники Конотопського району Сумської області дуже відповідально ставляться до сплати податків і зборів. Так, протягом 8 місяців 2024 року ними було сплачено до місцевих бюджетів 866,9 млн гривень. Зазначена сума на 124,6 млн грн перевищила показник аналогічного періоду минулого року.

У розрізі бюджетоформуючих податків надійшло: податку на доходи фізичних осіб – 541,5 млн грн, єдиного податку – 146,0 млн грн, земельного податку  - 131,4 млн грн та  податку на нерухоме майно – 16,6 млн гривень.

Податківці стверджують, що сплачені кошти - це суттєвий внесок, який дозволить забезпечити виконання місцевих бюджетів, фінансову підтримку територіальних громад, а головне – військових у період дії воєнного стану.

 

Упродовж січня-серпня 2024 року до бюджету області надійшло майже

929 млн грн податків

Від початку  поточного року до обласного бюджету Сумщини надійшло 928,9 млн грн податків та платежів.  Одним із основних джерел наповнення обласного бюджету є податок на доходи фізичних осіб.  Так, протягом  січня-серпня 2024 року платники Сумщини  спрямували до обласного бюджету 726,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. 

Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету податок на доходи фізичних осіб займає 78 відсотків.  Тому подальше зростання рівня наповнення обласної скарбниці, значною мірою залежить саме від цього платежу. Також, серед лідерів надходжень - податок на прибуток підприємств (питома вага 11,1 відс.). Надходження податку на прибуток підприємств склали 103,2 млн гривень. Поряд з цим, до обласного бюджету платники податків перерахували 71,8 млн гривень рентної плати за користування надрами.

Податкова служба Сумщини висловлює вдячність  платникам за належне виконання своїх обов’язків щодо сплати податків.

 

З початку року до місцевих бюджетів  Сумщини надійшло майже 913 млн грн єдиного податку

Незважаючи на складні економічні умови, платниками, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, за вісім місяців 2024 року забезпечено надходження єдиного податку в сумі 912,9 млн гривень.      

Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата єдиного податку збільшилась на 254,4  млн гривень, або на 38,6 відсотків. 

Значна частка надходжень – це внесок фізичних осіб - підприємців. Вони перерахували до бюджетів громад 683,0  млн грн єдиного податку.  Внесок юридичних осіб становить 229,9 млн грн, в т.ч.  юридичні особи (ІІІ група)  сплатили -  80,6 млн грн, а сільськогосподарські товаровиробники - 149,2 млн грн цього платежу. Нагадаємо, що єдиний  податок у повному обсязі зараховується до місцевих скарбниць та займає друге місце у структурі їх надходжень.

Дякуємо платникам, які  сумлінно сплачують податки та підтримують місцеві громади.

 

Отриманий фіскальний чек – запорука захисту прав споживачів

Державна податкова служба України нагадує, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами. 

Однак не всі платники податків сумлінно дотримуються вимог чинного законодавства. До ДПС систематично надходять скарги громадян щодо невидачі суб’єктами господарювання розрахункових документів (фіскальних чеків), які гарантують захист прав споживачів та підтверджують легітимне походження товару при продажу побутової техніки, мобільних пристроїв та інших ґаджетів. 

Наявність розрахункового документа забезпечує, зокрема, можливість обміну (заміни) у разі придбання неякісного товару та післяпродажне (гарантійне) обслуговування товарів сервісними центрами. 

Суб’єкти господарювання зобов’язані видати фіскальний чек покупцю. А споживачі повинні знати, що отриманий чек – це їх захист як споживача і підтвердження сплати податків. 

Якщо відмовили у видачі фіскального чека – порушили ваші права: вам відмовили у захисті. Розкажіть про це публічно або ж повідомте податкову. 

Державна податкова служба України просить громадян бути свідомими та нагадує про можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, в тому числі незастосування РРО/ПРРО та невидачу розрахункових документів. 

 

Неподання звітності про використання РРО/ПРРО  є   підставою для проведення фактичної перевірки

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, неподання суб’єктом господарювання в установлений законом строк обов’язкової звітності про використання РРО та/або ПРРО, РК та книг обліку розрахункових операцій, подання їх із нульовими показниками є підставою для проведення фактичної перевірки контролюючим органом.  

Так,  обов’язок подавати звітність, пов'язану із застосуванням реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) та розрахункових книжок (далі – РК), встановлено пунктом 7 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».  

Суб’єкти господарювання, які використовують програмні РРО (далі – ПРРО), повинні передавати до контролюючих органів по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію у формі електронних копій розрахункових документів, електронних фіскальних звітів, електронних фіскальних звітних чеків та іншу інформацію, необхідну для обліку роботи ПРРО фіскальним сервером контролюючого органу, яка створюється засобами таких програмних реєстраторів розрахункових операцій.  

Фактична перевірка може проводитися на підставі рішення керівника контролюючого органу, оформленого наказом, копія якого вручається платнику податків або його уповноваженому представнику, або особам, які фактично проводять розрахункові операції, під розписку до початку проведення такої перевірки, та за наявності хоча б однієї з підстав, зазначених у п. 80.2 ст. 80 Податкового кодексу України, зокрема, неподання суб’єктом господарювання в установлений законом строк обов’язкової звітності про використання РРО та/або ПРРО, РК та книг обліку розрахункових операцій, подання їх із нульовими показниками (п.п. 80.2.4 п. 80.2 ст. 80 Податкового кодексу України). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь